Esiintymisjännitys

esiintymisjannitysDiplomityöni aihe oli esiintymisjännitys: “Tieteiden lähestymistapa soitinopetuksessa esiintyvän esiintymiskuumeen tarkastelussa huomioiden erityisesti puhallinsoittajat ja F.M.Alexander-tekniikan.”

Se on niin laaja ja yksilökohtainen aihe, että voit lukea siitä lisää tästä: Adrenaliinia jännityksestä esiintymiseen

Ramppikuumeesta on vaikeaa sanoa mitään yleispätevää. Tästä löydät kuitenkin muutaman idean joiden avulla voit muuttaa ajattelutapasi esiintymisestä:

-Esiintymiskuume tarkoittaa ensisijaisesti tätä: adrenaliinia! Benji-hyppy maksaa paljon. Mutta esiintymisjännityksessä saat saman adrenaliini-potkun ilmaiseksi! Mahtavaa, eikö niin?

-Adrenaliini on energiaa. Kumpaan tarvitset enemmän energiaa, soittaessasi konsertissa vai kotona? ……Ahaaaaaaaaaa! 🙂 Eli olisi tosi harmi jos et hyödyntäisi tätä voimavaraa, eikö niin? Esiintymiskuume on hyödyllistä. Kysymys onkin: Miten voit ohjata energiasi niin, että se auttaa eikä estä sinua?

-Katsojajoukko on siellä musiikin takia ja ei SINUN takiasi. Jos he tulisivat SINUN takiasi miksi oikeastaan soitat? Voisit myös vain istua näyttämöllä ja ihmiset voisivat tuijottaa sinua niin kuin eläintarhassa…

-Muusikot ajatelevat usein, että päämäärä on (vain) soittaa hyvin, tehdä kaunista musiikkia, ilmaista tunteitaan jne. Tässä tapauksessa he unohtavat jotakin tärkeää: KUULIJAJOUKON…

.

Koko artikelin löydät tästä:

Keveyttä soittamiseen!

kuva: ©RainerSturm / PIXELIO