Myytti motivaatio!

Myytti motivaatio

Kaksi lyhyttä ajatusta:

1. Et tarvitse ollenkaan motivaatiota harjoittelemiseen! Vaan toisinpäin: motivaatio on seurausta TEKEMISESTÄ! Monet ihmiset kertovat, että he tarvitsivat motivaatiota, eli hyvän, oikeanlaisen olon tai jotakin, että he voisivat aloittaa harjoittelemaan. Eiiiiiiiiii!

Se toimii toisinpäin: mitä enemmän TEET, sitä enemmän motivaatiosi kasvaa.

2. Ajatus siitä, että sisäinen vastarinta olisi merkki siitä, että nyt pitäisi lopettaa, on virheellinen.

Jos luulet, että koska päätit että haluat soittaa tai harjoitella, täytyisi heti tulla  “hyvä tunne” ja motivaatio, olet siinäkin väärässä. (No joo, se voi mennä näin mutta ei välttämättä, eikä ainoastaan näin.) Näyttää olevan niin, että KOSKA se on tärkeää sinulle, harjoittelemisen suhteen voi syntyä vastarintaa. Ja se taas on merkki siitä, että pitäisi ehdottomasti jatkaa. Se on merkki siitä että olet oikealla tiellä, se on tärkeää sinulle!

Eli: sisäinen vastarinta ei ole STOP-merkki vaan sisäinen viesti: jatka!